Onze testen

PCR-Speekseltest incl. Reisdocument € 85,-


Bij een PCR-Speekseltest wordt gekeken of je op dat moment besmet bent met het coronavirus. Er wordt gekeken of er genetisch materiaal (RNA) van het coronavirus in het afgenomen speeksel zit. Wil je op vakantie naar het buitenland of moet je voor je werk naar het buitenland? Dan kan het zijn dat het land van bestemming bepaalde eisen heeft om besmetting met het coronavirus (COVID- 19) te voorkomen. In sommige gevallen is een coronatest (COVID-19 PCR test) vereist en wordt er een verklaring (ofwel PCR-Certificaat) gevraagd met een negatief COVID-19 testresultaat.

Indien je negatief test op Covid-19, dan krijg je de uitslag van de negatieve testuitslag met een officieel reisdocument. Deze verklaring kan door sommige instanties (luchtvaartmaatschappijen, reisorganisaties, hotels) verplicht gesteld worden als je op reis gaat. Voor het afnemen van een PCR test kun je bij Covidtest Limburg terecht.

*Deze PCR-Speekseltest is ideaal voor mensen die een reguliere PCR-test niet aangenaam vinden, kinderen onder de 12 jaar en verstandelijk gehandicapten.

 • LET OP: Een half uur voor het afnemen van het speeksel spoel je de mond met water. Vervolgens zorg je dat je gedurende 30 minuten tot aan het afnemen van het speeksel niet meer eet, drinkt, rookt of kauwgom kauwt. Dit om een niet te testen speekselmonster te voorkomen.
 • Er wordt GEEN gebruik gemaakt van swabs, die in de keel of neusholte wordt afgenomen.
 • Bij een positieve uitslag word je persoonlijk opgebeld door de GGD, het opgeven van de juiste contactgegevens bij registratie is van groot belang!
 • Het reisdocument wordt geleverd in 3 talen: Engels, Spaans en Frans.
 • Test resultaat

  Maandag t/m zondag:
  PCR-testen afgenomen vóór 14.00 worden nog dezelfde dag gerapporteerd met een reisdocument tussen 20.00 en 23.00 uur.

  NOTE: Datum en tijdstip van afname PCR-test wordt vermeld op het reisdocument! Vanaf tijdstip van afname start de 48 uur of 72 uur die geldt als aankomsttijd op de eindbestemming.
  Het is uw eigen verantwoordelijkheid om te kijken welke eisen gelden bij uw bestemmingsland!

  *De genoemde tijden zijn een indicatie en kunnen afwijken als de eerste testuitslag niet eenduidig is en het test-sample opnieuw geanalyseerd moet worden!

  Afspraak maken