Onze testen

PCR-test incl. Reisdocument € 129,-


Bij een PCR-test wordt gekeken of je op dat moment besmet bent met het coronavirus. Er wordt gekeken of er genetisch materiaal (RNA) van het coronavirus in het afgenomen speeksel zit. Wil je op vakantie naar het buitenland of moet je voor je werk naar het buitenland. Dan kan het zijn dat het land van bestemming bepaalde eisen heeft om besmetting met het coronavirus (COVID- 19) te voorkomen. In sommige gevallen is een coronatest (COVID-19 PCR test) vereist en wordt er een verklaring (ofwel PCR-Certificaat) gevraagd met een negatief COVID-19 testresultaat. Covidtest Limburg biedt deze dienst ook aan.

Indien je negatief test, dan krijg je de uitslag van de negatieve testuitslag met een officieel reisdocument. Deze verklaring kan door sommige instanties (luchtvaartmaatschappijen, reisorganisaties, hotels) verplicht gesteld worden als je op reis gaat. Ook stellen sommige landen een PCR test of verklaring verplicht. Voor het afnemen van een PCR test kun je bij Covidtest Limburg terecht.

Test resultaat

Maandag t/m vrijdag:
Testen die voor 11:00 worden afgenomen krijgen het resultaat nog dezelfde dag gerapporteerd, na 11:00 uur binnen 24 uur.*

Zaterdagen:
Testen die voor 11:30 worden afgenomen krijgen het resultaat binnen 12 uur gerapporteerd.


Zondagen:
Testen die op zondag worden afgenomen krijgen het resultaat op maandag middag gerapporteerd.

*De 24 uur gaat uit van het eenmaal testen van het sample. In sommige gevallen, als de uitslag niet eenduidig is, moet een sample voor de zekerheid nogmaals getest worden. In dat geval kan het langer duren totdat het resultaat bekend is.

Afspraak maken